dinsdag 5 april 2011

Ding 11 Trashwiki

Eigenlijk had ik nog nooit van Wiki gehoord behalve dan in de alom bekende Wikipedia en Wiki de VIKING. Maar eigenlijk nooit over nagedacht wat een wiki dan wel is.
Maar nu door de 23 dingen toch eens bij stil gestaan.
En wat een toeval in de Volkskrant van 2 april  stond  een artikel  over het verkrijgen van gratis voedsel uit vuilnisbakken van  restaurants en winkels.
Er is een hele subcultuur ( vooral in Amerika)ontstaan van mensen die iets willen doen aan het verspillen van voedsel en daarom uit principe alleen eten wat zij in de vuilnisbakken kunnen vinden.
En wat het voor mij zo'n leuk artikel maakte is dat de leden van die subcultuur elkaar op de hoogte brengen en tips uitwisselen over goede vindplaatsen  door middel van jawel een TRASHWIKI .

Ook als bibliotheek lijkt mij het gebruik maken van Wiki 's een goed middel om in contact te komen met onze klanten Bijvoorbeeld een wiki : Wat verwacht u van de bieb of  Lekkere lectuur voor luie lezers.

Kortom ik zie toekomst in de WIKI.

1 opmerking:

  1. Bizzy is back!
    Erg aparte toepassing die TRASHWIKI. Wat klanten van de bieb verwachten zou inderdaad best in een wiki kunnen worden ondergebracht. Spookie is wel erg benieuwd wat het leesmenu voor luie lezers zou worden.

    BeantwoordenVerwijderen